Τηλ. Επικοινωνίας

+30697 66 75 278

Email

info@evageliakouloglou.eu

Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Δευ-Σαβ

Το Rejuvance είναι μια τεχνική που στηρίζεται στην μέθοδο Rolfing, τεχνικές χειρισμού των μυών και του συνδετικού ιστού, που οι ρίζες της τοποθετούνται στα τέλη της δεκαετίας του 80’ από τον Άγγλο Stanley Rosenberg, ο οποίος εφάρμοσε μια μορφή της τεχνικής στα πρόσωπα ηθοποιών με σκοπό να χαλαρώσει το μυϊκό σύστημα του προσώπου των ηθοποιών, ώστε οι εκφράσεις τους να είναι πιο φυσικές.

Διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια της ολίσθησης των ακροδακτύλων σε μύες και στην επιφάνεια του προσώπου, ενσωματώνοντας και βελονιστικά σημεία το πρόσωπο των ηθοποιών άλλαζε υφή και οι ρυτίδες απαλύνονταν. Μάλιστα οι ηθοποιοί παρατήρησαν ότι μετά από κάθε συνεδρία Rejuvance είχαν περισσότερη ευεξία και η τεχνική επιδρούσε σε όλη τους την ύπαρξη.

Στο πρόσωπο εκφύονται και καταφύονται 53 μύες περίπου. Οι μύες της κεφαλής διακρίνονται σε δερματικούς ή μιμικούς και σε μασητήριους. Οι δερματικοί οι μιμικοί μύες κινούν το δέρμα και δημιουργούν τις εκφράσεις και οι μασητήριοι βρίσκονται στην κάτω γνάθο και είναι υπεύθυνοι για την μάσηση. Οι κινήσεις που γίνονται τόσο στο συνδετικό όσο και στο μϋικό ιστό εξαλείφουν τα αποτυπώματα των εντάσεων που αφήνει στο προσωπό μας η καθημερινότητα.

Μια ολοκληρωμένη σειρά συνεδριών της τεχνικής Rejuvance αποτελείται από 6 συνεδρίες που επαναλαμβάνονται 3 φορές τον χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνες, με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «μικροκυκλοφορία» της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την κατάσταση του συνδετικού ιστού, ενώ προάγεται η εύρυθμη λειτουργία των 2 ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αλυσιδωτά ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Στον μυϊκό ιστό, οι μαλάξεις εστιάζουν στις εκφύσεις και στις αποφύσεις των μυών του προσώπου, του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Δίνει καλύτερη υφή στο δέρμα, ενυδάτωση της επιδερμίδας, βοηθάει στην κεφαλαλγία , στην αϋπνία, στη χαλάρωση όλου του σώματος, στους πόνους των ματιών.Είναι αποτελεσματικό και σε πονόδοντους.