Τηλ. Επικοινωνίας

+30697 66 75 278

Email

info@evageliakouloglou.eu

Αμπελόκηποι και κατ' οίκον

Δευ-Σαβ

Θεραπευτική ή προληπτική Ιατρική;

Γιατί, στις μέρες μας, οι άνθρωποι εστιάζουν στις ασθένειες και όχι στην ευεξία;

Οι ασθενείς που με επισκέπτονται για προληπτικούς σκοπούς φαίνεται να είναι μόνο το 10% των συνεδριών μου.

Τις περισσότερες φορές, οι ασθενείς που έρχονται να με δουν για πρώτη φορά έχουν συμπτώματα, αλλά, όταν η πρώτη τους εμπειρία με το Σιάτσου ή τον Βελονισμό αποδεικνύεται επιτυχής, ακολουθούν τις συμβουλές μου σχετικά με προληπτικά μέτρα, όπως ο τρόπος ζωής, διατροφή, άσκηση και φυσικά συνεδρίες Σιάτσου ή Βελονισμού. Κάποιες φορές μόλις νιώσουν καλύτερα σταματούν εντελώς και φυσικά τα συμπτώματα επανέρχονται.

Ένα άλλο ερώτημα είναι: «Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το όφελος της πρόληψης;» Για παράδειγμα, όταν ένας ασθενής υποφέρει από έντονο πόνο στον αυχένα και, μετά από μια συνεδρία Σιάτσου ή Βελονισμού, ο πόνος μετριάζεται ή εξαφανίζεται – αν δεν είναι χρόνιος, είναι εύκολο να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Ωστόσο, όταν οι ασθενείς έρχονται για προληπτικές συνεδρίες, αυτά τα άτομα αισθάνονται καλά ούτως ή άλλως, οπότε πώς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η συνεδρία ήταν αποτελεσματική ή όχι; Επιπλέον, πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στους ασθενείς μας την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών συνεδριών Σιάτσου/Βελονισμού;

Στατιστικά, από την δική μου πρακτική, μπορώ με σιγουριά να πω ότι οι προληπτικές συνεδρίες Σιάτσου/Βελονισμού μειώνουν τη συνολική κόπωση, τον αριθμό των ημερών ασθένειας ανά έτος, την ποσότητα της φαρμακευτικής αγωγής που απαιτείται και τον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων. Και σίγουρα προσφέρουν ένα καλό ύπνο και καλύτερη διάθεση.

Ένα καλό προληπτικό πρόγραμμα για καλύτερη υγεία και ευεξία είναι:

  1. Προληπτικές συνεδρίες Σιάτσου/Βελονισμού τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο, στην αρχή κάθε εποχής και στο τέλος καλοκαιριού,  για βοήθεια του οργανισμού να μπορεί να αντιμετωπίσει τις νέες κλιματικές συνθήκες και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έναντι εξωτερικών παθογόνων παραγόντων.
  2. Για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αφού φύγουν αρκετά από τα συμπτώματα μετά από μια σειρά συνεδριών, συνιστώ μία προληπτική συνεδρία το μήνα για την αποφυγή τυχόν υποτροπών.
  3. Σε περίπτωση ασθενών με εποχιακές αλλεργίες, είναι σημαντικό να γίνονται τουλάχιστον 2 ή 3 προληπτικές συνεδρίες κάθε χρόνο πριν την Άνοιξη για την τόνωση της προστασίας από τη γύρη. Και αν υπάρχουν έντονα συμπτώματα περισσότερες.
  4. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάθε μήνα από τον τρίτο μέχρι τον όγδοο μήνα της κύησης ως προληπτικό μέτρο για να έχει μια ομαλή εγκυμοσύνη και χωρίς πόνους, πάντα με την έγκριση του θεράποντα Ιατρού.

Έτσι, ίσως μια πιθανή απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι ότι, αν και το Σιάτσου και ο Βελονισμός μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για τη καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών,  θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη πιο υπέροχο εργαλείο για την πρόληψή τους.

Το Σιάτσου και ο Βελονισμός δεν βοηθούν μόνο σε σωματικές ασθένειες αλλά και ασθένειες ψυχικής ή συναισθηματικής φύσης. Προσφέρουν πνευματική διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία. Η εμπειρία του Σιάτσου και του Βελονισμού φέρνει το άτομο πιο κοντά στον εαυτό του γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα του, αναγνωρίζοντας το συναίσθημά του και ηρεμώντας το μυαλό του, προσδιορίζοντας έτσι την προσωπική του αλήθεια αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αυτό που του συμβαίνει.

Καλές συνεδρίες για καλύτερη ποιότητα ζωής!!!